Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyári gyakorlat, kihívás, Kratochvil!

Szöveg: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium | Fotó: a középiskola felvételei |  2021. július 1. 10:39

Összefüggő nyári szakmai gyakorlaton vettek részt a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 10. C. osztályos - ágazati szakképzésben tanuló - növendékei, ahol a korábban elsajátított elméleti anyag - fegyverzettechnikai ismeretek, lőelmélet - gyakorlatban való alkalmazására volt lehetőségük.

nyári szakmai gyakorlaton_Kratkó (5)

Az élménypedagógiai módszerekre épülő nyári gyakorlat Fekete András őrnagy, a középiskola katonai igazgatóhelyettesének vezetésével valósult meg. Az elmúlt időszakban a katonai oktatók arra törekedtek, hogy a huszonnégy növendék a közvetlen tapasztalásokon, aktív tevékenységen keresztül sajátíthasson el új ismereteket, fejlesztve ezzel az önismeretüket, az egyéni és a társas felelősségvállalást.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi bázisán a növendékek kétszer 18 kilométeres menetgyakorlatot teljesítettek és saját készítésű menedékben táboroztak. Játékos formába ágyazva megismerkedtek különböző harci eljárásokkal - mint a helyiségharc vagy a terepbiztosítás -, illetve a kézi fegyverek szét - és összeszerelésével. Zárásként komplex harcászati helyzetet szimuláltak airsoft fegyverekkel.

nyári szakmai gyakorlaton_Kratkó (7)
nyári szakmai gyakorlaton_Kratkó (11)

A gyakorlatot minden növendék sikeresen teljesítette. Ez a néhány nap – az ismeret és élményszerzésen túl – erősítette a csapategységet. A szervezők bíznak abban, hogy a fiatalok sok élménnyel gazdagodva kezdhetik meg jól megérdemelt nyári vakációjukat.