Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar emberek minden körülmények között számíthatnak a katonákra

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: illusztráció |  2021. július 1. 9:25

A Magyar Honvédségre a magyar állampolgárok minden körülmények között számíthatnak, honvédeink ezt bizonyítják a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos feladatokban is. Katonáink több területen segítették és jelenleg is segítik a rendőrséget, a központi közigazgatást és az egészségügyet a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladataik ellátásában. Folyamatosan részt vettek többek között a határvédelmi és határzárási feladatok ellátásában, biztosították a humanitárius korridorokat, jelenleg is fertőtlenítik az intézményeket és ellátják a kórházparancsnoki feladatokat is.

Hazánkban a járványügyi adatok mára lehetővé teszik, hogy körültekintően, lassan visszatérjünk a megszokott életünkhöz. Így fokozatosan, feladataik egy részéből katonáink is visszatérhetnek eredeti szolgálati helyeikre. Ezt követően ismét az alaprendeltetésükből adó feladataikra tudnak majd koncentrálni, valamint kiemelt hangsúlyt kapnak a képzések, kiképzések, hazai és nemzetközi gyakorlatok, átképzések az új technikai eszközök használatára.

A határzárási és korridor feladatokat ellátó csaknem 300 katona már korábban, 2021. június 22-én visszatérhetett eredeti szolgálati feladatához, míg a kijelölt egészségügyi intézmények támogatásában és a jelenlétfokozó közterületi járőrözésben résztvevő mintegy 1700 honvéd plusz feladata 2021. június 30-ával ért véget.

Rendőr bajtársainknak köszönjük a közös szolgálatot, az együttműködést, egymás támogatását, hogy együtt szolgálhattuk a magyar embereket ezekben a veszélyhelyzeti feladatokban is. Továbbá köszönjük a magyar állampolgárok együttműködését és pozitív visszajelzését a katonák munkáját illetően!

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye.)

Címkékkoronavírus