Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a logisztikai ezrednél

Szöveg: Kátai Róbert százados |  2011. május 31. 14:24

Minden évben, gyermeknap közeledtével kinyílnak Kaposváron a laktanya kapui. Május utolsó péntekén, a somogyi megyeszékhelyen települő logisztikai ezred katonái látják vendégül a város iskoláinak diákjait, akik kötetlen, vidám hangulatban ismerkedhetnek meg a katonák életével.

A MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred élete összeforrt a neki otthont adó várossal. Az évek során remek kapcsolat alakult ki a civilek és az egyenruhások között, a katonák aktív résztvevői a megyeszékhely életének, rendszeresen képviselik a Magyar Honvédséget a nemzeti ünnepeken, szórakoztató fesztiválokon.
Május utolsó péntekén azonban nem a civilek hívták meg a katonákat, hanem épp fordítva, az ezred állománya látta vendégül a város diákjait és az őket kísérő felnőtteket.

A laktanyai nyílt nap immáron hagyomány az alakulat életében, annak megalakulása óta minden évben megrendezik mindenki nagy örömére. Nem volt ez másként az idei esztendőben sem. Az ezred teljes állománya kivette részét a szervezésből és a nyílt nap megrendezéséből. Remek programok várták a látogatókat, akik megismerkedhettek a rendszeresített technikai eszközökkel, kipróbálhatták erejüket és ügyességüket a különböző versenyeken.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kutyás egységének köszönhetően megismerhették a rendőrkutyák erejét, a Team Kaposvár csapatának előadásában a modern táncok szépségeiről is képet kaphattak. A kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Iroda sátrában egymásnak adták a repülőgép szimulátor botkormányát a jövő pilótái.

A legnagyobb érdeklődés az ezred őr és biztosító szakaszának közelharc bemutatóját kísérte. A katonák „műsora" igazán dinamikusra sikeredett, aminek köszönhetően a „nézők" körében komoly döntések születtek a jövőjüket és pályaválasztásukat illetően – legalábbis az elcsípett beszélgetések alapján erre lehet következtetni.

A nyílt nap sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint ezer látogatót regisztráltak a laktanyakapukban. Mit is lehetne erre mondani? Jövőre veletek újra ugyanitt!

 
 
 
 

 Fotó: A szerző felvételei