Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyitott laktanyanap Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Tisza Zoltán | Fotó: a szerző felvételei |  2022. június 15. 11:36

Látványos bemutatók és rekordszámú érdeklődő vett részt a hódmezővásárhelyi nyitott laktanyanapon.

Hmvhely_nyitott_laktanyanap (4)

A civilek megismerkedhettek az itt szolgáló katonák tevékenységével, feladataival és haditechnikai eszközeivel. Kipróbálhatták milyen érzés beülni egy-egy katonai jármű vezetőülésébe, valamint volt légpuska- és paintball lövészet, álcafestés és aknakeresés is.

A mintegy 2400 látogató nagy tapssal honorálta a helyőrségi zenekari gyepshowt és a kommendáns szakasz díszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját. A rendezvényen közreműködött a városi tűzoltóság, és a gyerekek örömére kiképzett kutyákkal hajtott végre izgalmas terrorelhárítási gyakorlatot a rendőrség.

A nyitott laktanyanap kísérő programjaként egy magánygyűjteményből összeállított első világháborús fotókiállítást lehetett megtekinteni a könyvtárban.

Hmvhely_nyitott_laktanyanap (6)

Az eseményre a szegedi toborzóiroda is kitelepült, hogy bővebb felvilágosítást adjon a katonai pálya iránt érdeklődő fiatalok részére, de jelen volt a Honvéd Szakszervezet, valamint lufikkal, színes ceruzákkal kedveskedett a gyermekeknek a Honvéd Nyugdíjpénztár területi képviselője.

„A világban és a közvetlen környezetünkben zajló események megmutatják, hogy a honvédelem egy fontos ügy és ez nemcsak a katonák, hanem az ország ügye is legyen! Éppen ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy megfelelő kapcsolatot tartsunk a lakossággal és olyan programokat tudjunk szervezni az érdeklődők számára, amelyek vonzóvá tehetik a katonai pályát” – nyilatkozta Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese.

Címkéknyílt nap