Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugállományú katonák a Sziklában

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. szeptember 15. 10:56

A Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán 1967-ben avatott tisztek és hozzátartozóik tettek látogatást szeptember 13-án, kedden, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) veszprémi objektumában.

IMG_3139_j

A résztvevőket Berec Zoltán dandártábornok, az MH LMVIK parancsnoka fogadta, aki előadásában bemutatta az alakulat feladatait, eszközeit, működését; illetve annak szerepét a légierő műveleteinek vezetés-irányításában. Szót ejtett továbbá az elmúlt időszakban megvalósult haderőfejlesztés légierőt érintő eredményeiről és a radartechnikai beszerzésekről is. A parancsnok hangsúlyozta, hogy örömmel tesz eleget az ehhez hasonló látogatási igényeknek, mivel egyrészt fontosnak tartja az ilyen alkalmakat, másrészt büszke elődei munkájára.

IMG_3157

A látogatás további részében a csoport megtekintette az MH LMVIK bunkerében található kiemelt szolgálati helyiségeket. A légi irányító központ feladatrendszeréről Kovács István alezredes, a hadműveleti szolgálat váltásparancsnoka számolt be, míg a hadműveleti központ munkájáról dr. Nagy Ferenc alezredes, a központ váltásparancsnoka tájékoztatta az érdeklődőket.

IMG_31733