Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

nyugállományú

borító_egyesület

Fél évszázados jubileum

2022. május 8. 8:39

„Köszönöm a haza és a honvédelem iránti elkötelezettségüket, a katonai hagyományok ápolása érdekében végzett munkájukat, hazánk történelmi eseményeinek színhelyein tett tisztelgő látogatásaikat, amellyel hozzájárultak a Magyar Honvédség céljainak a megismertetéséhez” - üdvözölte levélben megalakulásának 50. évfordulója alkalmából a csongrádi Béri Balogh Ádám Honvéd Klub tagjait dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Székesfehérvár_nygd (nyitó)

Nyugdíjas katonákat méltattak Székesfehérváron

2022. május 7. 7:18

Nyugállományba vonuló katonákat és honvédelmi alkalmazottakat búcsúztattak – ezredsorakozó keretében – az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

20220426 bál1_borító

„A tapasztalok segítségével építhetünk sikeres jövőt"

2022. április 29. 13:39

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg az MH Budapest Nyugállományúak Klubjának bálját. A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban április 26-án megtartott ünnepséget Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa nyitotta meg.

Székesfehérvár (4)

Nyugdíjas katonák találkoztak Székesfehérváron

2022. április 29. 11:11

Együttműködési értekezletet tartott több honvéd nyugállományú szervezet a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában. A rendezvényt a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja híradó és vezetéstámogató szekciója idén a megbeszélésnek otthonául szolgáló alakulattal közösen szervezte.

jobb alsó

Példamutatás négy évtized után is

2022. április 27. 16:04

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte az MH Budapesti Nyugállományúak Klubjának pénzügyi tagozata. A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban április 27-én, szerdán megrendezett ünnepségen felolvasták Ballainé Krikker Zsuzsánna dandártábornok, az HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatójának köszöntőlevelét.

Katonafestok_kiallitasanak_megnyitoja_20220425_19 copy

Megörökítik a pillanat szépségét

2022. április 25. 17:41

„Katonafestők” címmel rendezett kiállítást az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Rekreációs és Kulturális Igazgatósága, valamint az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban. A tárlat április 25-én, hétfőn nyílt meg.

nyugdíjasköszöntés_02

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték

2022. április 9. 15:37

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél Penczer Józsefet, aki tizenkét évet töltött el az alakulat műszaki ellenőrző állomásán.

xIMG_5088 ELNÖK

Évet zártak a kuruc vitézek

2022. március 27. 8:34

Évzáró-évindító közgyűlést tartott a kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület március 25-én. Az elnökség beszámolójából kiderült: feladatokban, közösségi rendezvényekben, saját szervezésű programokban gazdag, eredményes évet zártak az egykori páncéltörő tüzérek. Az egyesületnek jelenleg 158 tagja van, közöttük Gál Mihály, dr. Lendér László nyugállományú ezredesek és Engler Ferenc nyugállományú őrnagy már a 90. életévüket is betöltötték.

MATASZ_HOÁT (5)

A kollektív védelem részeként

2022. március 26. 20:34

Megtartotta éves felkészítő ülését a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) március 26-án, Szegeden, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Bajai úti objektumában. A rendezvényen – mások mellett - Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára és Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsokság (MH TTP) parancsnoka mondott beszédet.

20220325_Nagytarcsa_FJ (10)

Két évtized Nagytarcsán

2022. március 25. 17:30

Huszadik születésnapját ünnepelte a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete március 25-én, pénteken. Az ünnepi eseményen Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is részt vett.