Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

nyugállományú

jubileum_szolnok_cover

Jubileumi találkozót rendeztek Szolnokon

2023. január 21. 9:59

Ötven év után arany díszoklevelet vehettek át a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán 1973-ban avatott egykori helikoptervezető hallgatók, akik repülőkiképzésüket a Frunzei Központi Repülőtisztképző iskolán folytatták.

Maller_ny_ezds

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték

2023. január 10. 9:17

Emléklappal köszöntötte kilencvenötödik születésnapja alkalmából Maller Béla nyugállományú ezredest Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke.

IMG_8375

Évzáró a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klubnál

2022. december 18. 8:04

A szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub a Görgey laktanya művelődési otthonában tartotta adventi évzáró rendezvényét december 14-én.

hadihajos1

Nyugállományú hadihajósok a kikötőben

2022. december 7. 13:40

Az MH Hadikikötőben látta vendégül az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a közelmúltban a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak Klubjának Hadihajós Tagozatát.

xIMG_9762

Fél évszázad a közösség szolgálatában

2022. november 22. 14:07

Elődeik emléke előtt tisztelegve ünnepelték közösségük megalakulásának ötvenedik évfordulóját a hétvégén a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjai. A találkozó fővédnöke dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka volt. A védnöki teendőket Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnöke és Csányi József polgármester vállalták.

Nemzedékek találkozója_lőverseny_toborzók

„Nemzedékek találkozója”

2022. október 25. 13:07

A pápai Honvéd Bajtársi Klub rendhagyó módon rendezett honvédelmi vetélkedőt. A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elmaradt az MH Pápa Bázisrepülőtérrel közös szervezésű, a város közép- és általános iskoláinak meghirdetett nagysikerű verseny, így született meg a „Nemzedékek találkozója” lőverseny gondolata.

Szabadszállás_nyitó

Hűség a helyőrséghez

2022. október 22. 16:06

A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub vezetőségének kibővített ülésén vette át Bánáti Csaba nyugállományú őrnagy az emléklapot, amellyel 80. születésnapja, október 18-a alkalmából a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötték. A testület tagjai Dóra Tibor nyugállományú törzszászlósnak is gratuláltak, aki az idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepségen nem tudott részt venni, ezért a mostani testületi ülésen adták át a honvédelmi miniszter által részére adományozott Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát.

Kiskunhalas_nyitó

Aktív nyugállományúak

2022. október 19. 15:42

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület ünnepélyes vezetőségi ülésén vette át a honvédelmi miniszter által adományozott Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát Seres István nyugállományú százados és Ormándi Lajosné nyugállományú törzszászlós Kiskunhalason.

Kuruc_Vitézek_tisztújítás (8)

Kurucos tisztújítás

2022. október 4. 15:07

A három évre szólt mandátumának lejártával, ismét Romvári Frigyes nyugállományú ezredest választotta a közösségük vezetőjének a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület tagsága.

Győr_bajtársi_találkozó (13)

Megszűnt alakulatok bajtársi találkozója

2022. október 3. 13:07

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Pálffy Miklós laktanyája 1997-ig számos alakulatnak adott otthont. A rakétások mellett műszakiak, felderítők és elektronikai harci specialisták is szolgáltak a győri laktanya kapuin belül. Az egykoron itt szolgált hivatásos, továbbszolgáló, szerződéses, sorállományú és közalkalmazott bajtársak szeptember 30-án ismét találkoztak a laktanya falai mögött.