Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

nyugállományú

Hadműveleti és kiképzési nap Tatán (2)

Hadműveleti és kiképzési nap Tatán

2021. október 17. 7:19

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár állományában hadműveleti és kiképzési beosztásában szolgáló katonák közös faültetéssel és egy különleges előadással színesítve tartottak állománygyűlést a jeles nap alkalmából. A rendezvény kiemelt vendége Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredes volt.

Katonaportrek_konyvbemutato_ (13)

Katonák maradtak

2021. október 11. 22:56

Harminchat arc, harminchat történet. Benkő Tibor honvédelmi miniszter méltatta a most megjelent „Katonaportrék” című kötetet.

elhunyt_Szabó

Elhunyt dr. Szabó József nyugállományú vezérőrnagy

2021. október 11. 15:21

Elhunyt dr. Szabó József nyugállományú vezérőrnagy, aki élethosszig tartó tudományos, oktatói és publikációs tevékenységének köszönhetően felbecsülhetetlen jelentőségű örökséget hagyott maga után.

_SNJ6668

Vadászpilóták találkozója

2021. október 2. 15:50

A hagyományoknak megfelelően idén is a Magyar Honvédség balatonakarattyai honvédüdülőjében találkoztak az elmúlt évtizedek és a jelen vadászpilótái október 2-án, szombaton. A rendezvény megnyitóján Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője köszöntötte a megjelenteket.

TOT_8331

„A bölcsesség az időseké”

2021. október 1. 21:47

Az idősek világnapja alkalmából rendezett jótékonysági koncertet a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány és az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a Stefánia Palota Kulturális központban, október 1-jén, pénteken. Az esten az MH Központi Zenekar lépett fel, Szabó Imre alezredes vezetésével.

LALA4731

„Nemcsak a múlthoz, hanem a közös jövőnkhöz tartoznak”

2021. október 1. 14:50

„Önök teremtették meg azt az alapot, amelyre ma és a jövő tervezésekor építeni tudunk” – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Budapesten, október 1-jén, pénteken, a tárca idősek napja alkalmából szervezett ünnepségén.

20210928-lmvik

Nyugállományú katonák nyertek bepillantást a Sziklába

2021. szeptember 30. 10:41

A Magyar Veterán Repülők Szövetsége budapesti tagszervezetének, valamint a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub 31 tagja tett látogatást szeptember 28-án, kedden, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) veszprémi objektumába.

Haderofejlesztesi_konferencia_20210927_02 copy

Közös a siker

2021. szeptember 27. 15:54

A katonai életpálya-modellre azért van szükség, hogy aki ezt a hivatást választja, az tudja: mind erkölcsi, mind anyagi értelemben megbecsült tagja lesz a társadalomnak - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy nyugállományúak számára szervezett szimpóziumon Budapesten, szeptember 27-én.

Születésnapi-jókívánságok_képek-(5)

Születésnapi jókívánságok

2021. szeptember 27. 11:09

Kilencvenedik születésnapja alkalmából a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület vezetői is felköszöntötték klubtársukat, Engler Ferenc nyugállományú őrnagyot. A rendhagyó bajtársi találkozó igazi meglepetés volt Feri bácsi részére, a lánya és az unokái ugyanis nem árulták el, hogy miért és hova viszik magukkal.

emlékülés_Veszprém (1)

A nyugdíjas katona mindig példakép

2021. szeptember 23. 21:15

Fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából tartott emlékülést a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubja szeptember 23-án, csütörtökön, Veszprémben. A rendezvényen Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, valamint Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is tiszteletét tette.