Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugállományú katonák nyertek bepillantást a Sziklába

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2021. szeptember 30. 10:41

A Magyar Veterán Repülők Szövetsége budapesti tagszervezetének, valamint a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub 31 tagja tett látogatást szeptember 28-án, kedden, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) veszprémi objektumába.

20210928-lmvik

A résztvevőket Berec Zoltán dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta, aki előadásában bemutatta az MH LMVIK feladatait, eszközeit, működését, valamint a légierő műveleteinek vezetés-irányításában betöltött szerepét. Mindemellett szót ejtett az elmúlt időszak légierőt érintő haderőfejlesztési eredményeiről és a közeljövőben megvalósuló radartechnikai beszerzésekről is. A parancsnok hangsúlyozta: örömmel tesz eleget az ehhez hasonló látogatási igényeknek, mivel fontosnak tartja és büszke elődeinek munkájára.

A látogatás további részében a csoport megtekintette az MH LMVIK bunkerében található kiemelt szolgálati helyiségeket, azaz a Sziklát. A légi irányító központ feladatrendszeréről Eőry Sándor alezredes, a hadműveleti szolgálat váltásparancsnoka számolt be, míg a hadműveleti központ munkájáról Szász Róbert ezredes, a központ parancsnoka tájékoztatta az érdeklődőket.