Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugállományúak látogatása a parancsnokságon

Szöveg: Bodóné Ofenbeck Anita |  2010. december 16. 13:04

December 10-én az MH Összhaderőnemi Parancsnokságra (MH ÖHP) látogatott a „Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubja”. A rendezvényt Huszár János dandártábornok, MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket.

Huszár tábornok hangsúlyozta a nyugállományúakkal való törődés és gondoskodás fontosságát, valamint biztosította a jelenlévőket arról, hogy az MH ÖHP vezetése továbbra is elkötelezett e téren. Első előadóként Szalai Gábor elnök adott átfogó tájékoztatást a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubjának történetéről, felépítéséről, jelenlegi tevékenységéről, az elért eredményekről. Ezt követően Sipos Ernő Péter ezredes, az MH ÖHP haderőtervezési főnöke ismertette a parancsnokság szervezeti felépítését, feladatait, jelenlegi, illetve jövőbeni kihívásait. Szombati Zoltán mérnök ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka személyes tapasztalatokkal tarkított szakmai előadásban számolt be arról a megfeszített, emberfeletti munkáról, melyet a Magyar Honvédség katonái az iszapkatasztrófa felszámolásában végeztek.

Fucsku Sándor dandártábornok az MH ÖHP vezetése nevében ebéden látta vendégül a megjelenteket, majd a program zárásaként a klub tagjai megtekintették a Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteményt.