Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önálló parancsnoki munkára készülnek

Szöveg: Hohl Regina | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 18. 8:32

5 hét, 35 nap, 840 óra. Ennyi időt töltöttek el az első éves honvéd tisztjelöltek a gyakorlótéren április-május hónapban. A pilot jelleggel indított öthetes felkészítés célja az volt, hogy az MH Ludovika Zászlóalj katonái képessé váljanak önálló parancsnoki munkára, majd azt követően az alapvető harctevékenységekkel kapcsolatos harcászati mozzanatok éleslövészettel egybekötött végrehajtására.

MHLZ_átvett (2)

A gyakorlat zárásaként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) első évfolyamos tisztjelöltjei kiképzőikkel és az Amerikai Egyesült Államok Magyarországon tartózkodó katonáival együtt hajtottak végre egy 40 kilométeres menetgyakorlatot.

Az öt hetes felkészítés során olyan elméleti és gyakorlati tudásra tettek szert, ami megerősíti és egyben továbbfejleszti az alapkiképzésen elsajátított ismereteiket, valamint megalapozza a nyári rajparancsnoki módszertani felkészítésen való részvételüket.

A fiatal katonák az augusztusban bevonuló új évfolyam alapkiképzésén már rajparancsnokokként vesznek részt, hogy átadják tudásukat az újoncoknak.