Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Önökért szól a Himnusz”

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. június 22. 21:42

Kiemelkedő teljesítményt nyújtó katonasportolóknak adott át elismerést Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 22-én, Budapesten.

LALA9582

A Honvédelmi Minisztériumban rendezett eseményen a tárcavezető azoknak a katonasportolóknak adott át miniszteri elismerést, akik az idén kiemelkedően teljesítettek sportágukban.

Köszöntőjében Benkő Tibor elismerését fejezte ki a sportolóknak kimagasló teljesítményükért. „Jár önöknek a köszönet azért, mert az áldozatos, küzdelmes sportot választják, jár a köszönet azért a kitartásért, odaadásért, amellyel elérik céljukat, és jár a köszönet azért, mert a sport mellett még katonáskodnak is, az egyenruhában pedig nem csak a sport területén képviselik hazánkat, de a honvédelem ügyét is szolgálják” – mondta.

LALA9539

A miniszter úgy fogalmazott: amikor elhatározták az MH Altiszti Akadémia sportszázadának létrehozását, úgy vélték, az élsportoló katonák aktív éveik után az egyenruha révén is megbecsült, elismert tagjai lesznek a magyar társadalomnak. „A sportolók tudják igazából, hogy mit jelent a siker kapujában az i-re feltenni a pontot. Mindig a dobogó legmagasabb foka az, ami célkitűzésként ott lebeg a szemük előtt. Önök nagyon sok embernek szereznek örömteli pillanatokat. Önökért szól a Himnusz ott, a dobogó legfelső fokán” – fejezte be beszédét Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az eseményen Noé Bálint törzsőrmester, kajak Európa-bajnok, Lőrincz Tamás főtörzsőrmester, birkózó Európa-bajnok, Sike Renáta főhadnagy, sportlövő, öttusázó, Demeter Bence szakaszvezető, öttusázó, Lévai Tamás szakaszvezető, birkózó, Vitek Dáriusz tizedes, birkózó, Bánszki Tamás százados, ejtőernyős és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós, ejtőernyős részesült személyes elismerésben.

LALA9551

Az eseményen részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára, Vidoven Árpád, a minisztérium közigazgatási államtitkára, Korom Renáta, a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, valamint Bozó Tibor, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka.