Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Operation” alakulatnap

Szöveg: Pápai Annamária | Fotó: a szerző és Nagyidai Nikolett felvételei |  2021. október 16. 7:18

Mozgalmas, nagyszabású rendezvényt tudhat maga mögött a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az október elsejei hivatalos alakulatnapot követően programok sora várta az állományt.

alakulatnap003

A reggeli rendhagyó sorakozóra Sánta Gábor ezredes, dandárparancsnok ejtőernyővel érkezett a felsorakozott katonák elé - az MH Légierő Zenekartól kísérve. A földetérést követően a kecskeméti repülőbázis JAS-39 Gripen repülőgépe húzott át többször a szolnoki reptér fölött, látványos bemutatót produkálva. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőjének felolvasása és az alakulatparancsnok megnyitó beszéde után a sorakozó közös futással ért véget.

A délelőtt további részében sportversenyeken mérte össze erejét a dandár nyolc csapata, a szurkolótáborok hangos lelkesítése mellett. A nyertes csapat a „Különleges Tízes” vándorkupa büszke birtokosa lett egy évre.

alakulatnap007

Ebéd után a volt Repülőmúzeum megnyitotta kapuit a családok előtt. Dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokának rövid köszöntőjét követően a látogatókat több alakulat statikus bemutatója, a helikopterbázis járőrkutyavezető alegységének bemutatója, valamint fellépők várták. A gyerekek ugrálóvárakban szórakozhattak, de az arcfestőt és lufihajtogató bohócot is nagy érdeklődés kísérte. A programot a RetroZóna Zenekar fergeteges hangulatú koncertje zárta.

A dandár a nagyszabású rendezvény sikeres megvalósításához számos alakulat támogatását kérte. A szárazföldi és a légierő csapatainak közreműködése segítségével a dandárnak sikerült a pandémiás időszak után egy olyan családi napot szerveznie, ahol a hozzátartozók és a katonaállomány kikapcsolódhatott.