Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összecsaptak a kurd lázadók a török hatóságokkal

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. szeptember 5. 20:04

A török hatóságok három összecsapást vívtak a hét végén kurd lázadókkal Törökország főleg kurdok lakta délkeleti részében, és ezekben a harcokban meghalt két katona, két rendőr és két milicista – közölték szeptember 4-én, vasárnap este helyi tisztségviselők.

A hadsereg egyik egysége átfésülő hadműveletet végzett szombaton Tunceli tartományban, amikor megütközött a Kurd Munkáspárt (PKK) lázadószervezet fegyvereseivel, és tagjai közül elveszített két tisztet – közölte a tartományi kormányzóság.

Ugyanebben a tartományban egy falusi futballpályán játszottak rendőrök vasárnap. Lázadók egy csoportja géppisztolyokból golyózáport zúdított rájuk. Két rendőr meghalt, kilenc másik megsebesült – közölték helyi biztonsági források.

Hakkari tartományban, amely szomszédos Irakkal, falusi milicistákra támadtak vasárnap kurd lázadók kézigránáttal és géppisztollyal – közölte a tartomány kormányzója. Egy további faluőr és három munkás megsebesült ebben a támadásban.

A Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió által terrorszervezetnek tekintett PKK 1984 óta folytat fegyveres harcot a török hatóságok ellen egy független Kurdisztán megteremtéséért.