Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötezer brit katona alkalmatlan frontszolgálatra

Szöveg: Háború Művészete |  2010. január 13. 12:07

A brit védelmi minisztérium adatai szerint a hadsereg állományának egy része nem képes végrehajtani kötelességét fizikai vagy pszichikai problémák miatt. Felmérések alapján a brit hadsereg minden ötödik tagja alkalmatlan arra, hogy éles harci cselekményekben vegyenek részt.

Mintegy 5000 főre tehető azok száma, akik testi sérülések, pszichológiai okok, a megfelelő fizikai állóképesség hiánya, illetve más, nem orvosi okok miatt nem képesek a frontszolgálatra.

Ebbe a csoportba tartoznak még a 18. életévüket be nem töltöttek, a terhes női katonák, mindazok, akiket felmentettek az éles bevetésen való részvétel alól vallási vagy lelkiismereti meggyőződésük miatt, illetve azok, akik ellen fegyelmi eljárás van folyamatban.

A brit védelmi minisztérium annyit fűzött hozzá első körben a statisztikai adatokhoz, hogy többen vannak olyanok, akik nem harci cselekményben ugyan, de az első vonalban dolgoznak leginkább az egészségügy területén.

A védelmi minisztérium egyik szóvivőnője elmondta, hogy minden egység, amely telepítésre kerül, teljes személyi feltöltöttséggel rendelkezik, és rendelkeznek a feladat teljesítéséhez szükséges képességekkel.