Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaorientációs látogatás a műszaki ezrednél

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester és a szerző felvételei |  2023. november 5. 11:25

A Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum diákjai tettek látogatást nemrégiben Szentesen, az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél.

_KRS4140

A Honvédelmi Szövetség által szervezett eseményen a diákok megismerhették az ezred mindennapi életét, az alakulat szervezeti felépítését, működését és céljait. Pályaorientációs előadáson a katonai pálya sajátosságairól hallhattak, olyan információkhoz jutva, amelyek inspirációval szolgálhatnak a jövőjük tervezéséhez. A csapatmúzeumban betekintést nyerhettek az ezred történetébe, és megismerhették az előző generációk által használt felszereléseket, eszközöket és emléktárgyakat.

A nap további részében a szentesi búvárbázison a műszaki búvárok kihívásokkal teli feladataival ismerkedhettek testközelből, majd a Műszaki Támogató Zászlóalj telephelyén csodálhatták meg az alakulat által használt nehéz munkagépeket. A gépészet, informatika, mechatronika és elektronika iránt érdeklődő diákokat lenyűgözte a műszaki géppark sokszínűsége, a hatalmas gépek működése és technológiája. A látogatás mélyebb betekintést nyújtott a fiatalok számára a Magyar Honvédség műszaki egységeinek feladataiba, rávilágítva arra, hogy műszaki katonának lenni nem csak egy szakma, hanem egyben hivatás is.