Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Páncélozott járművek a biztonságért

Szöveg: Gumpl Pál alezredes |  2010. augusztus 12. 13:18

Megérkeztek a hadműveleti területre, és a Camp Marmal táborban átvette a közbeszerzési eljárással vásárolt páncélozott személygépkocsikat a Mazar-e Sharif-ben szolgálatot teljesítő Magyar Honvédség Nemzeti Támogató Elem Afganisztán állományának szakemberei.

A négy páncélozott Toyota Land Cruiser terepjáró beszerzését hosszas előkészítő munka előzte meg, amelynek során helyi (hadszíntéri) vállalkozások részére küldtek ki ajánlattételi felhívásokat.

A pályáztatás, az MH Tartományi Újjápítési Csoport (PRT) és az MH Nemzeti Támogató Elem (NTE) állományából létrehozott közös bizottság munkájának köszönhetően eredményesen zárult.

Ugyanezen eljárásban szereznek be további négy Toyotát, a Kabulban állomásozó Logisztikai Kiképző Iskola részére, amelyeknek szállítása és átadása augusztus közepéig várható. A gépjárművek páncélvédettsége és nagyfokú mobilitása biztosítja az MH NTE személyi állományának hadszíntéren történő biztonságos mozgását, fő paramétereik és felszereltségük megfelel a biztonsági elvárásoknak és a kor követelményeinek.

A Toyoták átvételével és azok alkalmazásával az MH NTE, mint a hadszíntér logisztikai ellátását végző katonai szervezet ismét nagy lépést tett a szeptember 1-jei készenlét elérése érdekében.

 

Fotó: Csanádi Zsolt törzsőrmester