Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápára látogattak a honvédelmi tábor résztvevői

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. július 25. 7:25

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren tettek látogatást az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred által szervezett honvédelmi tábor résztvevői.

20210724-papa (9)

A gyöngyösfalui Holdfény Kalandparkban rendezett harcos-hagyományőrző tematikájú honvédelmi tábor lakói látogattak el a pápai légibázisra a napokban. A huszonnyolc táborozó és nyolc nevelő betekinthetett a pápai repülőtéren végzett munkába, a katonák feladatrendszerébe és mindennapjaiba.

A látogatók megtekintették az utasforgalmi terminál működését, ahol a szokásostól eltérő programként a Magyar Honvédség JAS-39 Gripen vadászgépe hajtott végre átrepülést a diákok tiszteletére. A túra következő állomásaként a légi kutató-mentő szolgálat helikopterét és egy felújított, muzeális Mi-24-es helikoptert tekintettek meg. A fiatalok ezt követően a repülőtéri tűzoltók eszközeit, valamint a légiforgalmi irányító-toronyban zajló munkát figyelhették meg.

A program zárásaként a tűzoltók bemutatták speciális járműveik képességét, és a nagy melegben hűsítő vizet fecskendeztek a táborozóknak.