Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápára látogattak a tisztjelöltek

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester |  2022. április 13. 8:25

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren, a repülőtéri munkába kaptak bepillantást az első éves honvéd tisztjelöltek.

Pápa_honvéd_tisztjelöltek (5)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar első éves állami légiközlekedés szakos hallgatóinak tartottak idegenvezetést a pápai légibázison. A leendő légiforgalmi irányító, hajózó és repülőműszaki szakirányon tanuló tisztjelölteket a bázis vezetése részéről Turzó Lajos alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte. Ezt követően a katonai szervezet múltjáról, jelenéről és tervezett jövőjéről, majd a Légiforgalmi Irányító Központban folyó szakmai munkáról hallgattak előadást a csoport tagjai.

Az elméleti bemutatás után a látogatócsoport az utasforgalmi terminál működését és a repülőtéri tűzoltók eszközeit tekintette meg. Végül kétórás körbevezetést és ismertetőt kaptak a leendő légierős tisztek a repülőtér agyában, a Hadműveleti Központban folyó munkáról. Itt a meteorológiai csoport, a repülésbejelentő szolgálat és a légiforgalmi irányítók beszéltek saját feladatrendszerükről.

A tisztjelölteknek még három éven át kell szorgalmasan tanulniuk, hogy első légierős beosztásukba kerülhessenek.