Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki szemle a megyei kórházban

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: a szerző felvételei |  2021. április 27. 18:33

Vokla János ezredes, a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka tett látogatást a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktatókórházban egészségügyi szolgálatot végző katonáknál.

20210427-pki-szemle 01

Az alakulat katonái tavaly november óta segédkeznek a megyei kórház osztályainak szerteágazó munkafolyamataiban, létszámukat nemrég több mint hatvan főre növelték.

20210427-pki-szemle 02

Az alakulat parancsnoka – akit Csizmadia Lajos, az ezred vezénylőzászlósa is elkísért – a szemle során Pál Norbert rendőr alezredes, kórházparancsnokkal, valamint Pusztai György rendőr törzszászlós, kórházparancsnok-helyettessel egyeztetett az intézményi katonai szolgálat aktuális kérdéseiről. Szóba került az is, hogy a székesfehérvári ezred katonái tekintélyt vívtak ki maguknak és magas szinten teljesítik a rájuk szabott feladatokat. Útbaigazítják a látogatókat, nélkülözhetetlen munkát végeznek az osztályokra történő csomagtovábbítás, az adatrögzítés, a raktári munka és a beléptetés folyamataiban, emellett udvariasan megkérik a kórházba érkezőket a szabálykövetésre.

20210427-pki-szemle 03

A szemle során az ezredes a csomagszállító, logisztikai és raktárrészlegen is járt. Megtekintette, hogy katonái miként végzik az oltási adatok feldolgozását, rögzítését, illetve a szakrendelőbe történő beléptetést.

20210427-pki-szemle 04