Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pénzügyi és vállalkozói témahét

Szöveg: a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Facebook-oldala | Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium |  2023. március 12. 15:27

Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét alkalmából a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium minden intézményében tartottak a témához illeszkedő foglalkozásokat.

krato_penz (3)

A Szolnoki Honvéd Kollégium két programot szervezett. Gál Krisztián közgazdász vállalkozó a vállalkozásokról, illetve a kollégium nevelőtanára, Szénási Norbert a modern fizetési eszközök előnyeiről és veszélyeiről tartott előadást.

Hódmezővásárhelyen a kadétok játékos tesztek és csoportos feladatok megoldásával bővíthették ismereteiket, melynek fő témakörei az online, illetve a digitális pénzügyi tranzakciók voltak.

Debrecenben a hét elején egy flashmob keretében tíz villámkérdés záporozott a növendékekre, a leggyorsabb helyes válaszadók szerencsekereket forgathattak nyereményéért. A hét többi napján pénzfa-készítés és osztályok közötti vetélkedő - gazdasági szituációs szerepjátékkal - szerepelt a programban.

Az eseménysorozat budapesti kirándulással zárul, a növendékek március 15-én a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban gyarapítják pénzügyi ismereteiket.