Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pozitív tapasztalatok

Szöveg: Nehéz Attila |  2011. november 8. 8:51

A szeptemberi bemutatkozó látogatás után ismét az MH 5. Bocskai Lövészdandárnál járt Kriston István törzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa. A tiszthelyettes és kísérői ezúttal a hajdúhadházi kiképzőbázison is körülnéztek.

1595927118
A törzszászlóst a debreceni Kossuth-laktanyában fogadta dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka. Az eszmecserét követően pedig a látogatók bepillantást nyerhettek a felderítő tiszthelyettesek képzésébe. Az instruktorokkal és a résztvevőkkel való beszélgetés után a 39-es lövészzászlóalj vezénylő zászlósa, Bódi Imre törzszászlós számolt be az alegység felépítéséről és feladatairól, majd a delegáció – amelynek tagja volt többek között Tóth László főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa is – Hajdúhadházon tartott terepszemlét. Ott Gulyás István törzszászlós mutatta be a Vay Ádám Kiképzőbázist, a telephelyet, a lőteret, így Kriston István átfogó képet alkothatott az alakulatról. 

„A dandártábornok úrral folytatott megbeszélésen ismét kiderült, «közös nyelvet beszélünk», az ő vezetői hozzáállása nagyban segíti a Magyar Honvédségnél kialakított megújult gondolkodás elterjesztését. A Bocskai Lövészdandárnál Papp András törzszászlós közreműködésével jól működik a vezénylő zászlósi rendszer is, olyan kvalitású tiszthelyettesek dolgoznak ott, akik képesek megvalósítani a központilag kijelölt célokat, s számíthatok a támogatásukra. Volt alkalmam meghallgatni a 39-esek tapasztalatait, illetve egy külszolgálatról visszatérő tiszthelyettes beszámolóját, valamint megismerni a hadházi bázist. Összességében elmondhatom, pozitív benyomásokkal távoztam: a Bocskai Lövészdandárnál felkészült, igazi profi katonákkal találkoztam, akik «odateszik magukat», szeretik és értik is a szakmájukat, ismerik és átérzik a közös szándékot, melynek elérése érdekében hajlandók felsorakozni egymás mellé" – mondta el a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa.