Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Prima-gála a felújított Szigligeti Színházban

Szöveg: Magyar Gábor önkéntes műveleti tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 3. 10:07

Idén tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a területi Prima-gálát Szolnokon, amelynek a különlegességét az adta, hogy erre a jeles alkalomra visszatért a rendezvény az eredeti helyszínére: a közelmúltban kívül-belül felújított Szigligeti Színházba.

Prima-gála (4)

A területi Prima-díjak kiosztása előtt a Vállalkozók Országos Szervezetének Jász-Nagykun Szolnok megyei szervezete elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak. A gálaműsor hagyománya szerint az elismerésben részesült személyeknek az előző év díjazottjai adják át az elismerést.

Idén az év katona oktatója Tószegi Zoltán őrnagy, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája lett, akinek az oklevelet és az elismeréssel járó aranymedált Bagi Tamás őrnagy adta át. Az év vezénylőzászlósa és kiképzője címet a szintén Szolnok helyőrségben települt MH Béketámogató Kiképző Központ katonája, Bornemisza Géza törzszászlós vehette át. Az elismerést a tavalyi év kiválósága, Sárkány Zsolt önkéntes műveleti tartalékos őrnagy adta át. Végül pedig az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája, M.A. zászlós tudhatja magáénak az év különleges műveleti katonája díjat, amit P.J. főtörzsőrmester, a 2021-es év elismert mesterlövésze adott át.