Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rákóczi Apródjai tábor Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu / MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Janó Miklós őrmester, Udvardi Tibor főtörzsőrmester |  2021. július 4. 9:11

Gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi Damjanich laktanya az elmúlt héten. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred „Rákóczi Apródjai” elnevezésű gyermekfelügyeleti tábor első turnusa idén is színes, érdekes programokkal várta a katonák és honvédelmi alkalmazottak gyermekeit.

tábor_szentes (10)

A gyerekek ellátogattak Csongrádra, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumba, ahol egy fegyverkiállítást néztek meg. A Tisza-parton pedig az ott zajló vízikiképzés egy mozzanatába csöppentek és egy „igazi” rohamcsónakban ülve csodálhatták meg a folyó egyik lakómentes övezetét.

tábor_szentes (21)

Az „apródok” a laktanyán belül is szétnéztek: elsétáltak az Alacsonyvízi Hídépítő Század telephelyére és az ott készült népi játékok sokaságát próbálták ki – egyebek mellett - az óriás jengát és dominót. A fennmaradó időben kézművesfoglalkozásokon alkottak, társasjátékokkal játszottak, valamint csocsóban és malom táblás játékban mérték össze „erejüket”.

Címkékműszaki
Kapcsolódó cikkek
szentes_napközis_tábor (3)

Katonás vakáció

2021. június 26. 8:49