Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rapülőkkel és betlehemmel ünnepelt a Honvéd Együttes

Szöveg: Kánya Andrea |  2009. december 18. 16:47

Pénteken tartotta meg karácsonyi ünnepségét a Stefánia Palotában a Honvéd Együttes. A rendezvényen oklevelet vehettek át azok a társulati tagok, akik húsz vagy annál több esztendeje az Egyesület tagjai. Az ünnepségen megjelentek az együttes alapító tagjai is, így például Soós Sándor, Kóborné Németh Erzsi, Pálfi Györgyi, Lami István és Seregi László is.

A rendezvényen először a Honvéd Táncszínház és zenekar lépett a színpadra Zsuráfszky Zoltán: Szatmári táncok című darabjával.
A produkció után a Honvéd Táncszínház népzenei összeállítása következett, majd Foltin Jolán: Párbeszéd című táncát adta elő Horváth Zsófia, Juhász Zoltán, Rémi Tünde és D.Tóth Sándor.

A Honvéd Férfikar a Dana dana című dallal kedvesedett a közönségnek, majd Frech Zoltán színész (és a Férfikar tagja) Aranyos Károlyt, a Honvéd Együttes igazgatóját hívta a színpadra. Ám előtte még kiemelte: számos olyan hírességre büszke az Együttes – mint Gulyás Dénes vagy Román Sándor -, akik innen, a Honvéd Együttesből indultak, ám vannak olyanok, akik régóta hűségesek az együtteshez, és nevüket ritkábban hallani. „Éppen ezért szeretnénk ezúton megköszönni munkájukat emléklapokkal"- tette hozzá. Aranyos Károly ezek után átadta a jubileumi emléklapokat annak a tizenhat tagnak – táncosnak, színésznek és énekesnek, sőt, gépkocsivezetőnek is -, akik húsz, vagy annál több éve a társulat tagjai.

Az ünnepség második felében a Honvéd Férfikar egy Rapülők-feldolgozást adott elő, majd a Honvéd Színház előadásában a Betlehemes Játék egy részletét láthatta a közönség. Végezetül Zsuráfszky Zoltán: Mezőségi táncház című koreográfiáját adták elő a Honvéd Táncszínház tagjai.