Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Régi központ - új alárendeltség

Szöveg: MH Bakony Harckiképző Központ | Fotó: Szabó Zsófia |  2022. december 20. 15:07

Az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) 2023. január elsejétől az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) helyett az MH Támogató és Tartalékképző Parancsnokság (MH TTP) alárendeltségében folytatja tovább tevékenységét.

BHK_TTP (1)

A december 19-én megtartott, a két parancsnokság közötti átadás-átvételi rendezvényen Oszlánszki Béla ezredes, az MH BHK központparancsnoka részletesen jelentett a harckiképző központ helyzetéről, a végrehajtott feladatokról, a központot érintő kihívásokról és a jövőbeli tervekről.

A jelentést követően dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH HTP parancsnoka kiemelte, hogy az MH BHK elkötelezett és felkészült állománya folyamatosan kiemelkedő hozzáállásról és hatékony munkavégzésről tett tanúbizonyságot. Beszéde végén megköszönte a katonák munkáját és sok sikert kívánt az új parancsnokság alárendeltségében.

BHK_TTP (3)

A különböző szakterületekért felelős személyek jelentését követően Baráth István vezérőrnagy, az MH TTP parancsnoka szólt az állományhoz. „Nem ismeretlen számomra az MH Bakony Harckiképző Központ, hiszen alig két éve már elöljáró katonai szervezet parancsnokaként alkalmam volt megismerni az alakulat működését és személyi állományát” – kezdte beszédét a vezérőrnagy, majd kitért azokra a főbb feladatokra, amik az MH BHK következő időszakát fogják meghatározni.

Az átadás-átvételi rendezvény állománygyűléssel zárult, ahol az MH HTP parancsnokának nevében dr. Nagy Sándor ezredes, a parancsnokság törzsfőnöke adott át elismeréseket a munkájukat kiemelkedően végző állománynak.