Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülésbiztonsági szakmai nap Szolnokon

Szöveg: MH Kiss József 86. Helikopterdandár | Fotó: az alakulat felvétele |  2023. március 10. 14:07

Repülésbiztonsági szakmai napot tartott a szolnoki Kiss József 86. Helikopterdandár a közelmúltban. A rendezvényen részt vettek a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság, a Honvéd Vezérkar Repülésbiztonsági Főnöksége, az Állami Légügyi Felügyelet, az Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztály képviselői, a társalakulatok repülésbiztonsági főnökségei, illetve a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága alá tartozó Légirendészeti Szolgálat és a Magyar Légimentők Nonprofit Kft. munkatársai.

repbiztszolnok

A résztvevők a rendezvény keretében lehetőséget kaptak az elmúlt kiképzési év repülésbiztonsági vonatkozású tapasztalatainak megosztására, véleményeik kifejtésére, valamint arra, hogy megismerjék az idei év repülésbiztonsági feladatait.

Dr. Bali Tamás ezredes, dandárparancsnok évértékelő beszámolójában kiemelte, hogy a tavalyi évben hangsúlyozott figyelmet kapott a beérkező műveleti igények biztonságos és egyben maradéktalan teljesítése. Kiemelte, hogy azok eredményes végrehajtásához pedig szükség volt a teljes személyi állomány biztonságtudatos magatartására.

Az eseményen hozzászólások keretében a szakmai elöljáró szervezetek képviselői is kifejtették véleményüket, valamint tájékoztatást adtak a hatáskörüket érintő repülésbiztonsági ügyekről.

A szolnoki helikopterdandár fontosnak tartja a szoros szakmai kapcsolat ápolását a felmerülő megegyező jellegű repülésbiztonsági vonatkozású kihívások feldolgozása, és értékelése kapcsán az olyan nem katonai szervezetekkel, akik az alakulatéhoz hasonló helikopter, illetve repülőgéptípusokat üzemeltetnek.

A szakmai nap zárásaként Nagy János ezredes, az MH Légierő Parancsnokság vezető szakreferense megköszönte az állomány munkáját és eseménymentes 2023-as kiképzési évet kívánt.