Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A klausztrofóbia kizárva - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. március 10. 12:37

Kalló Kata őrvezető másfél évvel ezelőtt kötelezte el magát a katonai pálya mellett, s ma már irányzóként szolgál az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 11. Harckocsi-zászlóaljának 3. századánál. Beosztásából adódóan természetes, hogy ha a feladat megköveteli, akár többször is negyven kilogrammos gránátokat kell betöltenie a Leopard 2A4-es lőszeradagolójába.

MH_2023_3_borito

A 2020 márciusa óta változó intenzitással tomboló koronavírus-járvány okozta korlátozások során sokak munkahelye szűnt meg hazánkban is. Másfél évvel ezelőtt szintén így járt az akkor felszolgálóként dolgozó Kalló Kata, ám a fiatal lány nem esett kétségbe: mivel a hozzátartozói, rokonai közül többen szolgáltak és szolgálnak a honvédségnél, úgy döntött, hogy próbára teszi magát a katonaéletben. Az elhatározást tettek követték, és bár kiskorában merőben más pályán képzelte el a jövőjét – tanítónő szeretett volna lenni –, ma egy Leopard 2A4-es lőszeradagolójába tölti a gránátokat.

– Engem megfogott mindaz, amit a toborzóirodán és a tatai alakulatnál tapasztaltam, emellett érdekelt a harckocsizók világa is. Mindebből adódóan hamar egyértelművé vált a számomra, hogy az alapkiképzés után náluk szeretnék szolgálni – indokolta döntését a huszonegy éves lány, akire a szülei és a barátai egyaránt rendkívül büszkék.

– Anyukám először megijedt egy kicsit, amiért lányként pont a harckocsizó életet választottam, ugyanakkor a legmesszemenőbbekig támogatott céljaim elérésében.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 10-én, pénteken megjelenő számában!