Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen zárult az emlékrendezvény Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. július 9. 8:02

Véget ért a Hüse Károly posztumusz őrnagy emlékére megrendezett ejtőernyős emlékrendezvény. Mindamellett, hogy méltón tudtak tisztelegni elhunyt társuk emléke előtt, tökéletes alkalom volt arra, hogy ismét találkozhassanak egymással az ejtőernyős társadalom még aktív, illetve nyugállományú tagjai és ápolni tudják hagyományaikat.

Szolnok_eje (2)

A résztvevő és aktív ejtőernyős katonák körkupolával, a Magyar Honvédség ejtőernyősei 13 csapattal, légcellás ernyővel vettek részt az immár második alkalommal, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szervezésében megtartott célba ugró emlékversenyen.

A dobogós helyezetteknek dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese, az esemény rendezvény igazgatója adta át a díjakat. A parancsnokhelyettes kiemelte: nagyon szeretné, ha minden évben újra meg tudnák rendezni ezt az emlékrendezvényt, így a generációk ejtőernyőseit össze tudnánk fogni.

Egyéniben első helyezést ért el Olenyik Roland törzsőrmester, második helyezett lett F. R. őrmester, harmadikként pedig Molnár Zsolt zászlós léphetett a dobogóra.

Szolnok_eje (6)p

A csapatok célraszállási versenyében, első helyen az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár 341. számú csapata végzett, tagjai: D. Cs. zászlós, R. Cs. főtörzsőrmester, T. L. törzsőrmester, F. R. őrmester. Második helyen az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoport 1-es csapata végzett, tagjai: Kovács Illés zászlós, Bereczki Zsolt zászlós, Ágoston József főtörzsőrmester és Olenyik Roland törzsőrmester. A harmadik helyen pedig az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár 3411-es számú csapata végzett, tagjai: V. I. főhadnagy, N. Gy. főtörzsőrmester, S. T. főtörzsőrmester és B. G. őrmester.

Kapcsolódó cikkek