Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hüse Károly Ejtőernyős Emlékrendezvény Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. július 2. 9:30

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szervezésében idén második alkalommal tartották meg a Hüse Károly ejtőernyős emlékrendezvényt június 30. és július 2. között.

20210702-huse (1)

A szervezők a rendezvénnyel tisztelegni kívántak a kiváló ejtőernyős katona és sportember. Hüse Károly posztumusz őrnagy emléke előtt, illetve ápolni szeretnék az ejtőernyős hagyományokat, valamint fenntartani a kapcsolatot az aktív és a már nyugállományú egykori ejtőernyős katonák között.

A rendezvény június 30-án, Hüse Károly posztumusz őrnagy mellszobránál való megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött, az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison. Július 1-jén, a szandaszőlősi sportrepülőtéren dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok köszöntője után az aktív, a nyugállományú és az egykori ejtőernyős katonák körkupolás emlékugrásai következtek. Ezután kezdődött meg - a Magyar Honvédség ejtőernyősei közül összeállított 13 csapat részvételével - a légcellás célra szálló és célba ugró emlékverseny.

20210702-huse (12)

Az emlékrendezvénnyel párhuzamosan, a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok támogatásával, hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Mélységi Felderítő Találkozót, amelynek kezdeményezői azok az egykori sorállományú ejtőernyős felderítő katonák voltak, akik a Magyar Néphadsereg 3100 fedőszám alatt működő szolnoki mélységi felderítő alakulatnál szolgáltak.

A rendezvény három generáció ejtőernyőseit fogta össze, hiszen azon a nyugdíjas ejtőernyősök és az aktív katonák mellett, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felderítő szakos hallgatói is részt vettek.