Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokan meghaltak Aleppó tartományban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. június 25. 13:38

Legalább tizenhat katona meghalt a lázadókkal vívott harcokban június 24-én, vasárnap hajnalban az észak-szíriai Aleppó tartományban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), amely szerint további tizennyolc ember – többségükben polgári személy – is életét vesztette.

A civil szervezet szerint több katona dezertált a térségben, miután lázadók megtámadtak egy századot. A lázadók így fegyverekhez is jutottak.

Aleppó városában fegyveresek agyonlőtték egy kisbusz sofőrjét. Aleppó tartomány Andán településén, amelyet a hadsereg napok óta próbál visszafoglalni, egy férfit és egy nőt ölt meg egy felrobbanó akna. Homszban, amelynek több negyede továbbra is a lázadók kezén van, három lázadót öltek meg.

Latakia tartományban egy felkelő halt meg a hegyekben vívott harcokban. Idlíb tartományban három civilt lőttek le katonák temetésén. A felkelés bölcsőjének számító Deraában egy civilt lőttek le a kormányerők.

Az OSDH elnöke, Rámi Abdel-Rahmán szerint tombol az erőszak Szíriában, „ahol senki sem ellenőriz semmit". Rendszeressé vált, hogy naponta száz ember hal meg – panaszolta, bírálva, hogy a nemzetközi közösség nem képes dönteni Szíria ügyében.

Címkékjog