Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Soli Deo gloria! – Egyedül Istené a dicsőség!

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Tóth László |  2020. szeptember 5. 22:40

Templomszentelő ünnepi istentiszteletet tartottak szeptember 5-én, szombaton, a Budapest-Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközségben. A hálaadó istentiszteleten dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke prédikált, a honvédelmi tárcát Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes képviselte.

20200905-PAT-soroksar  (4)

Dr. Szabó István prédikációjában elmondta: a most felszentelt templom jelzi, hogy itt élő és aktív gyülekezet van, mely egy erős közösség. „A templom és a hozzá tartozó gyülekezet az életet képviseli, s ezt hirdeti már messziről az erre járónak a templom tornya” - tette hozzá a református püspök.

20200905-PAT-soroksar  (9)

A Magyarország Kormánya támogatásával felépült templom avatásán Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára – a Fidesz választókerületi elnöke - Orbán Viktor levelét olvasta fel. A miniszterelnök úgy fogalmazott: örömmel tölti el, hogy a gyülekezet innentől kezdve saját helyén imádkozhat, esküdhet és keresztelkedhet. Orbán Viktor üzenetében hangsúlyozta: a gyülekezet türelemmel és kitartással várta, hogy kilenc év alatt felépüljön a központjukként szolgáló új templom. „Az evangéliumban az olvasható, hogy akinek van, annak adatik. Sokféleképpen értelmezték már ezt a passzust, én most szeretném ezt önökre érteni, akiknek volt közös céljuk és elszántságuk küzdeni érte, így a legkevesebb, amit megérdemelnek, hogy az álmuk végre valósággá váljon” - idézte a kormányfőt az államtitkár.

20200905-PAT-soroksar  (7)

Az ünnepi templomszentelés után Bese Ferenc, Soroksár polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Köszönetet mondott a gyülekezet kitartásáért és a kormány támogatásáért, ami mind alapul szolgálhat ahhoz, hogy az itt élők közösségként, saját helyen élhessék meg hitüket.

A rendezvényen Németh Szilárd meghívására részt vett Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök is.

A most felavatott gyülekezeti központot Rüll Tamás okleveles építészmérnök tervezte. A 140 kilogrammos harang Gombos Mihály őrbottyáni harangöntő műhelyében készült.

GALÉRIA