Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Spanyolország további Typhoonok vásárlását tervezi

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2023. április 7. 16:37

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő négy nemzet képviselői között.

spanyoltyphoon

„A Typhoon elengedhetetlen Spanyolország számára, légterünk védelmének gerincét jelenti és védelmi iparunk motorja” – mondta María Amparo Valcarce, spanyol védelmi államtitkár. Spanyolország tavaly húsz új Eurofighter Typhoont vásárolt a Halcon program keretében, és hamarosan további gépek beszerzésére kerülhet sor. „Spanyolország 20 új repülőgépre kötött szerződést, és további Eurofighterek beszerzését vizsgálja, ez a döntés a program zökkenőmentes működésétől függ” – tette hozzá Valcarce.

A tavalyi szerződésnek köszönhetően a spanyol Eurofighter Typhoon flotta 90 gépesre nő. Az új repülőgép „E-Scan” radarral lesz felszerelve, és felváltja a spanyol légierő Kanári-szigeteken üzemeltetett Hornet flottáját.

Az Eurofighter Európa legnagyobb védelmi programja, amelyben a négy központi nemzet, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Németország és Olaszország vesz részt. Napjainkig az Eurofighter program 681 példányra kapott megrendelést a világ kilenc országából.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika