Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport, hadsereg együtt jár - ezen a hétvégén együtt fut

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Kertész László |  2023. május 5. 23:08

Elstartoltak a május 4-7. között megrendezett XVII. NN Ultrabalaton egyéni versenyzői a balatonfüredi Annagora versenyközponttól, május 5-én. A csapatban nevezők számára a nap végén rendezték meg a megnyitóünnepséget, amin dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is részt vett.

XVII UltraBalaton KLAC3945

A 211 kilométeres, Balatont megkerülő versenyre idén huszonkétezren jelentkeztek, ami négyezerrel több a tavalyi évinél, a legelső, 2007-es verseny kétszáz résztvevőjének pedig a tizenegyszerese, így okkal nevezik Közép-Európa legnépszerűbb futóversenyének. A távot egyénileg vagy váltóban, futva vagy – kísérőként – bringával lehet teljesíteni.

A csapatok megnyitóünnepségén - Holló Bence, a névadó és támogató NN Biztosító elnök-vezérigazgatója, illetve Zelcsényi Miklós, a futóverseny főszervezője mellett - dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. „Sport, hadsereg együtt jár!” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a Magyar Honvédség minden sportrendezvényt támogat, hiszen a katonák erősek, fizikailag felkészültek itthon és külföldön is. „A Magyar Honvédség mindenkinek, aki befut a célba, felajánlja, hogy a soraiba fogadja akár tartalékos, akár hivatásos katonaként” – hangsúlyozta.

XVII UltraBalaton KLAC3866

„A sport és a honvédség összefügg egymással, a katonalétnek alapja, része a sportos életmód. Arra neveljük katonáinkat, hogy legyenek sportosak, élvezzék a mozgást, hiszen ez kell ahhoz, hogy megőrizzük a szellemi és fizikai edzettséget” – mondta el kérdésünkre válaszolva az altábornagy.

A Honvéd Vezérkar főnöke maga is részt vesz az Ultrabalatonon, Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős társaság vezérigazgatója mellett.

Az Annagora versenyközpont melletti expon a rendezvény teljes ideje alatt számos standnál, köztük a katonai toborzók sátránál is folyamatosan várják az érdeklődőket.