Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Egerben

Szöveg: Szűcs Antal százados |  2018. március 21. 14:33

Hosszú évek óta ad otthont Eger városa a Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenynek. A torna az utóbbi években nemzetközi szintű megmérettetésé nőtte ki magát.

hadkiegeszites.hu
1599183789
A verseny március 6-9. között, négy napon keresztül folyt egyszerre két ringben. A tornára huszonegy nemzet 290 fiatal versenyzője nevezett junior és ifjúsági korosztályokban. A versenysorozaton elért jó eredmény egyben kvalifikációval is járt a nagy nemzetközi versenyekre. Hazánk fiai és lányai a korosztályok szinte minden súlycsoportjában ringbe szálltak és összesen öt arannyal, három ezüsttel és huszonhat bronzzal zárták ezt a fantasztikus viadalt. A verseny fináléjában a kazah öklözők tűntek ki, hiszen mindkét korosztály kategóriáiban kimagasló teljesítményt nyújtottak, amely az érmeik és kupáik számában is megmutatkozott.

A rendezvényen a Magyar Honvédség képviseletében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság (MH KIKNYP) helyi irodája is képviseltette magát. A versenyre a Honvéd Vezérkar főnök, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, valamint az MH KIKNYP parancsnokai is különdíjat ajánlottak fel, amelyeket a végső megmérettetések után, a záróceremónián adtak át a győztes versenyzőknek.

Fotó: Kocsik Endre zászlós