Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erős katonák

Szöveg: Tordai Kamilla |  2019. június 9. 9:46

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái is megmutatták kiemelkedő erejüket a Tiszakécskei Erőemelő Európa-Bajnokságon.

1599203796
A Magyar Professzionális Erőemelő Liga és a Global Powerlifting Committee (GPC) szervezésében lebonyolított Európa-Bajnokságon idén öt kategóriában, huszonkét ország közel hatszázötven sportolója mérte össze erejét.

Gáleg Norbert őrvezető a junior – 110 kilogramm kategóriában lett bajnok, összesen 735 kilogrammot mozgatott meg (260 kg guggolás, 195 kg fekve-nyomás, 280 kg felhúzás). Kiemelkedő teljesítményét a május elején megrendezett Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága előzte meg, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. 2018-ban több, mint 60 versenyen indult, szeptemberben a GPC Világbajnokság RAW erőemelés junior kategóriáját nyerte meg. Kiemelkedő teljesítményét nem csak fizikai állapotának és családja támogatásának, hanem a versenyek iránti tiszteletének is köszönheti. Úgy gondolja, hogy a kisebb helyi szintű versenyek is ugyanannyit érnek, mint az országos és nemzetközi versenyek. Hasonló módon készül mindegyik megmérettetésére és fontosnak tartja, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából.

1599203797
Ricz Viktória közkatona a RAW fekve-nyomás junior – 90 kg kategóriában lett bajnok, ahol összesen 87,5 kilogrammot nyomott ki, amely eredménnyel saját súly- és korcsoport kategóriájában világcsúcsot állított fel. Viktória kezdetben úszásban, kézilabdában és küzdősportokban próbálta ki magát, majd 2016-ban elkezdte az erőnléti edzéseket, ahol kiderült, hogy a fekve-nyomásban jeleskedik. Első komoly nevezése a Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága volt, ahol 85 kilogrammal bajnok lett kategóriájában.

„Úgy gondolom, hogy elsődlegesen magunknak kell megfelelnünk, talán ez az, ami mindig is motivált. Saját magamnak akartam megfelelni, és megmutatni, hogy mire vagyok képes. Régi álmom volt, hogy részt vegyek egy nemzetközi versenyen ám sohasem gondoltam volna, hogy első alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatok" – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy következő versenye a GPC Világbajnokság lesz ősszel Érsekújváron, Szlovákiában.

Kiemelkedő teljesítményükért a dandár parancsnoka, Szloszjár Balázs ezredes emléklapot adományozott a sportolóknak, kifejezve a dandár támogatását és elismerését.

1599203797
A szerző felvételei