Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Halhatatlan sportolók Szentesen

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2017. február 27. 14:48

A szentesi városi könyvtár, valamint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében rendeztek különleges beszélgetést a napokban a közművelődési intézményben.

Három legendás magyar sportoló − dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, dr. Faragó Tamás vízilabdázó, az 1976-os olimpián aranyérmet szerzett vízilabdacsapat kiválósága, illetve Vaskuti István olimpiai bajnok kenus − tartott érdekes, személyes tapasztalatokkal és történetekkel fűszerezett beszámolót sportsikereikről.

1596028243

Dr. Kárpáti György az 1952-es helsinki olimpián 17 évesen lett először olimpiai bajnok. Faragó Tamás elmondta: az olimpia egy versenyzőnek nem a sportról szól, számukra a játék ilyenkor a „gyomorgörcs a fellépés drukkjával fűszerezve". Örömmel emlékezett vissza a montreali olimpiára, ahol 42 gólból 23-at ő lőtt.

Vaskuti István szerint rengeteget változott a világ, amióta befejezték aktív élsportolói pályafutásukat, valahogy minden felgyorsult. Megváltoztak a technikai feltételek és a környezet is teljesen más.

1596028243

Fotó: a szerző felvételei

Címkékolimpiasport