Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Játék és evezőlapátok

Szöveg: Ballai Vince |  2018. július 5. 15:22

Ismerős tájra evezett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár családtagokkal kibővült csapata idén nyáron is június 25-től 29-ig, a lassan már hagyományossá váló nyári kenus táborozás alkalmából.

1599190084
A huszonhárom fős csapat nagy része már rutinból kapta kézbe az evezőlapátot, és pattant a kenukba, hogy lehúzza a napi 15-20 kilométeres távokat. Csupán az időjárás tréfálta meg a társaságot. A hűvösebb, gyakran esős időben kevesebben ugrottak lelkesen a vízbe a Tisza- és Túr-parti pihenőpontokon, a Túristvándi-Tiszabecs kerékpáros túra vége pedig elég hajtósra sikerült a közeledő vihar miatt – aminek heves szele természetesen szemből fújt. A nagy elázást szerencsére sikerült elkerülni.

1599190085
Idén valamivel kevesebb pingpongozás, de annál több közösségi játék – és persze a foci-vb meccsei – színesítették a kempingbeli életet az evezések után. Az MH BHD-s csoporttal párhuzamosan a kempingben tartott néptánctábor napjában tucatszor – kora reggel és késő este is – felharsanó hívószignálját is tekinthetjük az ottlétet színesítő tényezőnek, bár erről megoszlanak a vélemények.

Az öt nap gyorsan, de tartalmasan telt, jövőre remélhetőleg nyáriasabb idővel várja majd a kenusokat a szatmári táj.

1599190085
Fotók: Gémes Ildikó őrnagy