Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sporttal ünnepelt évforduló

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Rácz Tünde |  2023. február 17. 16:18

Az egyenruhás sportközösség tagországainak katonái hagyományosan futással ünneplik meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie − CISM) fennállásának évfordulóját. Így volt ez idén, a szervezet 75. születésnapja alkalmából rendezett nemzetközi sportnapon is, amelyet a Magyar Honvédség több, mint kétszáz katonája a Budapesti Honvéd Sportegyesület pályáján, 3 200 méteren keresztül ünnepelt meg.

A rajtot megelőző beszédében dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka úgy fogalmazott: az 1948-ban életre hívott spottanács évfordulóját idén is illő módon ünnepli meg a Magyar Honvédség. Emlékeztetett arra, hogy e – 2006-ban indított – tradícióhoz hazánk 2015-ben csatlakozott. Rámutatott arra is, hogy azóta minden évben szinte duplázódik a résztvevő katonák létszáma, ami azt jelenti, hogy egyre többen érzik és értik, hogy mennyire fontos a fizikai aktivitás a katonai szolgálatban.

Dr. Sticz László vezérőrnagy azt is leszögezte, hogy a megújuló, modern és high-tech Magyar Honvédségben pedig rendkívül nagy szükség is van a fizikailag aktív katonákra. „A Magyar Honvédség képességeit a technika és a technikát üzemeltetni képes katonák összességéből áll. A Magyar Honvédségnek olyan modern és high-tech képességű szervezetnek kell lenni, ami mindenkor képes a feladatai végrehajtására és ehhez gyakorlatilag a technikai eszközökön kívül magának a katonáknak is tenniük kell” – húzta alá a vezérőrnagy, hozzátéve, hogy a haderőnek jól képzett, jól felszerelt, bátor, vállalkozó, fizikailag fitt és nyelveket beszélő katonákra van szüksége, ezért is fontos az egyre gyarapodó részvétel a mostani kezdeményezésben is.

Címkéksport