Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai látogatás Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 20. 9:46

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Összhaderőnemi Műveletvezető és Irányító Központ (MHP ÖMVIK) állománya tett szakmai látogatást a közelmúltban a veszprémi MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).

MHP_OMVIK_LMVIK (2)

Berec Zoltán dandártábornok, az alakulat korábbi parancsnoka - aki jelenleg az MHP ÖMVIK parancsnokhelyettese - a látogatás fő céljaként jelölte meg, hogy beosztott állománya megismerje az alakulat szerteágazó szakmai tevékenységét, kiemelt figyelmet fordítva a légi műveletek vezetés irányítására.

MHP_OMVIK_LMVIK (3)

A parancsnokhelyettes Bardon Tamás ezredessel, az MH LMVIK parancsnokával közös előadásában bemutatta a központ feladatait, eszközeit és működését, szót ejtve az elmúlt időszakban megvalósult haderőfejlesztés légierőt érintő eredményeiről és a radartechnikai beszerzésekről is.

MHP_OMVIK_LMVIK (4)

A látogatás további részében a csoport megtekintette az alakulat Speciálisan Erődített Létesítményében (Szikla) található kiemelt szolgálati helyiségeket. A légi irányító központ feladatrendszeréről Pék Tibor ezredes, a központ parancsnoka számolt be, míg a hadműveleti központ munkájáról Bardon Tamás ezredes tájékoztatta a résztvevőket.

MHP_OMVIK_LMVIK (1)