Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Számos, nem várt kihívással kellett szembenézniük

Szöveg: MH TP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. április 1. 7:19

Szentendrén, a Görgey-laktanyában tartotta éves értékelő és feladatszabó értekezletét az MH Transzformációs Parancsnokság (MH TP) március 31-én.

20220331-MHTP (1)

A rendezvényen – amelyen a parancsnokság, illetve alárendelt alakulatok vezetői és meghívott vendégek is részt vettek – Frigyer László vezérőrnagy, a szervezet megbízott parancsnoka értékelte a tavaly elvégzett munkát és határozta meg az idei feladatokat.

„Annak ellenére, hogy a transzformációs parancsnokság katonáinak és honvédelmi alkalmazottainak az elmúlt évben számos nem várt kihívással kellett szembenézniük, kijelenthetem, hogy a szervezeti elemek együttműködésének, valamint a kiválóan felkészült és motivált állománynak köszönhetően a parancsnokság teljesítette a feladatait” – mondta a parancsnok.

20220331-MHTP (2)

A vezérőrnagy a parancsnokság alárendelt katonai szervezeteinek tevékenységét is értékelte. Mint fogalmazott: az MH Altiszti Akadémia, az MH Ludovika Zászlóalj, az MH Béketámogató Kiképző Központ és az MH Bakony Harckiképző Központ is rendkívül zsúfolt, de sikeres évet tudhat maga mögött.

„2022-ben továbbra is egyszerre kell folytatni az építkezést, valamint a Magyar Honvédség transzformációs feladatainak ellátását. Kiemelt figyelmet kell fordítani a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzendő haditechnikai eszközök rendszerbeállításának, valamint a Magyar Honvédség műveleti feladatainak közvetlen támogatására. Ugyanilyen fontos az új altiszt és tisztképzés rendszerének kialakítása és feladatainak végrehajtása” – hangsúlyozta a vezérőrnagy.

20220331-MHTP (3)

Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnöke elismerését fejezte ki az elvégzett munkáért és kiemelte a szervezet előtt álló átalakítás feladatait. „Az elmúlt év teendői mellett az idei év is nagy kihívásokat tartogat a Magyar Honvédség számára, melyben a transzformációs parancsnokság is kiemelt szerepet kap. A megalakulás, azaz 2020 augusztusa óta a szervezet bizonyította magasszintű szakmai kompetenciáját a Magyar Honvédség feladatainak támogatásában”– mondta az MHP törzsfőnöke.

20220331-MHTP (4)

Dr. Sticz László vezérőrnagy, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke hozzászólásában a Magyar Honvédség és az MH TP előtt álló szervezeti átalakulások bemutatása után szintén elismeréssel nyilatkozott a parancsnokság által elvégzett feladatokról. „Gratulálok a 2021. évi kiemelkedő feladatvégzéshez: minden szakterület példás odaadással végezte el a rábízott feladatot. Nem felejthetjük el, hogy mindannyian egy közös célért, a Magyar Honvédségért dolgozunk” – mondta a csoportfőnök.