Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szárazföldről a hadikikötőbe

Szöveg: Pálfi Flóra hadnagy | Fotó: Gajdos Milán főhadnagy és a szerző felvételei |  2023. február 13. 10:53

Az Irinyi János laktanyába és az MH Hadikikötőbe látogatott Lőrincz Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka.

t7

Az elöljárót Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta, majd a vezető állománnyal közösen megtartott parancsnoki jelentésében ismertette az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred 2022. évi eredményeit és a jövő kihívásait. Ezt követően Lőrincz Gábor dandártábornok az alakulat ezredsorakozóján és alaki szemléjén vett részt, ahol beszédében köszöntette a katonákat és elismeréseket adott át.

t11

Az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka a laktanyabejárás során az alakulat közszolgálati tűzszerész tevékenységéről a laktanya oktatótermében tájékozódott, majd szemrevételezte a speciális tűzszerész tevékenység legmodernebb eszközeit: a gépjárműveket, a nehéz tűzszerész bombaruhát és a tűzszerész felderítő robotokat. A tűzszerész ügyeleten a robbanótestek bejelentésének folyamatáról és a támogató rendszerek működéséről informálódott.

A nap zárásaként Lőrincz Gábor dandártábornok ellátogatott az MH Hadikikötőbe, ahol megtekintette a robbanóanyag-kereső kutyák kiképzését és tájékoztatást kapott a folyamőr feladatokról, illetve az elmúlt időszak műveleti képesség-fejlesztéséről.

Kapcsolódó cikkek