Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési héttel indult az év

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: Kiss András Kristóf szakaszvezető és a szerző felvételei |  2023. február 13. 9:21

Törzstanulónap, önkéntes tartalékos katonák modul rendszerben történő kiképzése, tartalékos parancsnoki állomány felkészítése és a Katonai Döntéshozatali Folyamat (MDMP) lépései is szerepeltek az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred idei első tábori kihelyezési hetének programjában, Várpalotán.

8

Míg a Tolna vármegyei 69. Területvédelmi Zászlóalj, a Fejér vármegyei 17. Területvédelmi Zászlóalj és a Komárom-Esztergom vármegyei 12. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékosainak kiképzése zajlott, addig az ezredtörzs a törzstanulónap keretén belül személyügyi, hadműveleti, kiképzési, logisztikai, valamint ABV RIÉR területén frissítette és bővítette ismereteit.

A tábori kihelyezési hét kitűzött célja volt a tartalékos parancsnoki állomány célfelkészítése és a beosztott tartalékos honvédek modulfelkészítése folytatása, az elméleti ismeretek elmélyítése, majd a megszerzett tudás gyakorlatba való átültetése. A harcászati foglalkozások során előtérbe került a veszélyes terepszakaszok leküzdése, valamint a rajtaütésekre és a lesállásokra való reakció is.

Az erősen szeles időjárás fizikailag is plusz terhelést jelentett az állománynak, akik ennek ellenére is jól teljesítettek az idei első tábori kihelyezési héten.