Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesi nyár

Szöveg: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2023. augusztus 25. 7:37

Önvédelmi tematikájú Honvédelmi Táborral zárta az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a nyári táboroztatási időszakot.

szentes7

A 15 és 18 év közötti fiatalok a hét folyamán elsajátították a különböző küzdősportok, azon belül az álló- és földharc, illetve a földreviteli technikák alapjait, amely mellett számos hasznos általános katonai alapismeretre is szert tettek. A táborozók oktatásában Bozsoki Imre 4. danos aikido és 5. danos judo mester és két tanítványa is aktívan részt vett, akik az aikido önvédelmi fogások alapjait tanították meg a fiataloknak.

szentes8

Idén a műszaki ezred szervezte négy honvédelmi és egy kadét táborban közel százötven lelkes és elkötelezett diák vett részt. Az általános katonai témakörök mellett az önvédelem és a búvárkodás területére is elkalandozhattak a fiatalok. A résztvevők megismerkedhettek a honvédelem világával, azon belül a műszaki ezred tevékenységével és életének apróbb részleteivel is. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások során nem csupán technikai tudásra tettek szert, hanem megtapasztalhatták a csapatszellem erejét, amely a katonai életmód mindennapjait jellemzi.

Az önvédelmi és búvár tematikájú táborok alkalmával a diákok olyan kihívásokkal találták szemben magukat, amelyekre a hétköznapi életben ritkán lenne lehetőség. Ezek az élmények megmutatták számukra, hogy a katonai pálya nem csupán egy hivatás, hanem egy életforma, amelyben az elkötelezettség, az önfegyelem és a felelősségvállalás alapvető értékeket képviselnek.