Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szíriában katonai mozgósítás rendeltek el

Szöveg: radio.hu/honvedelem.hu |  2008. április 3. 9:16

Izraelben aggodalommal figyelik a jelentéseket, amelyek szerint Szíriában katonai mozgósítás rendeltek el – erről egy londoni arab lap számolt be.

Az újság szerint Szíriában egy nagy szabású izraeli támadástól tartanak, s ezért rendeltek el készenléti állapotot a szír biztonsági erőknél. Damaszkusz elhatározta tartalékos erői egy részének a behívását, valamint komolyabb katonai hadgyakorlatok tartását. Az arab lap szerint a szíriai megfigyelők az izraeli határon nagyobb háborúra való készülődés jeleit észlelték, egy esetleges támadás előkészületeit.

A jelentés arról szól, hogy Szíria megerősítette védelmi rendszerét, hadosztályokat rendezett el Libanonnal közös határvidékén. Ugyanis attól tartanak, hogy Izrael onnan a védtelenebb, de Damaszkuszhoz közeli oldalról fog támadni. Izraelben mindeddig semmiféle hivatalos kommentár nem hangzott el az arab újsághír kapcsán, de a rádió beszámolója szerint hamarosan ötnapos fontos hadgyakorlatot tartanak, amelyben elsősorban a hátország védelmi intézkedéseit ellenőrzik.

Címkékgyakorlat