Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szól a zene, pereg a film

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. április 24. 7:06

Tavaly nagy sikerű koncertet adott az MH Támogató Dandár Központi Zenekara „Filmzenék másképp” címmel. Akkor sokan nem kaptak jegyet az előadásra, vagy lépcsőn állva hallgatták végig a koncertet. A zenekar karmestereiben már ekkor felmerült a gondolat, hogy megismétlik a műsort, de csak kizárólag a dandár katonái számára.  A kezdeményezés megvalósításban készséggel segített a Honvéd Kulturális Központ is.

A napokban megrendezett másfél órás műsor az eredeti koncert rövidített változata volt. A könnyed hangvételű előadást még azok is élvezettel figyelték, akik nem szoktak fúvószenekari koncertekre járni. A zenekar tolmácsolásában előadott műveket még emlékezetesebbé tették azzal, hogy egy kivetítőn az eredeti filmekből összevágott képeket játszottak be. Ezzel az ötletes megoldással a felcsendült dallamokat mindenki könnyedén köthette a filmekhez.

Felhangzott a Star Wars egyveleg, Ennio Morricone néhány szerzeménye, a Profi című film zenéje, a Volt egyszer egy vadnyugat című western mindenki által ismert főcímdala is. Mindezek mellett A hét mesterlövész, Indiana Jones, James Bond, Egy amerikai Párizsban, a Rózsaszín párduc, és a Macskafogó betétdalát is meghallgathatta a közönség.

A zenekart Kovács Tibor alezredes és Péntek János őrnagy vezényelték.

 
 

 
 Fotó: A szerző felvételei