Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokra látogattak a cseh Védelmi Egyetem oktatói

Szöveg: Dr. Dunai Pál alezredes | Fotó: a szerző felvétele |  2022. október 5. 12:07

A csehországi Védelmi Egyetem oktatói tettek látogatást szeptember végén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) szolnoki campusán. Az Erasmus+ program keretében szervezett látogatás fő célja a szakmai kapcsolatfelvétel mellett a Szolnokon az állami légiközlekedési alapképzési szak keretén belül zajló pilótaképzés speciális földi felkészítés rendszerének és oktatási bázisának bemutatása volt.

Cseh_latogatas_Szolnok_belsokép

Jiřzi Sekanina alezredes, a Cseh Nemzetvédelmi Egyetem Katonai Testnevelési és Sportközpontjának igazgató-helyettesét és Ladislav Gögh őrnagyot, a Sportközpont oktatóját Bánszki Gábor alezredes az NKE HHK Katonai Testnevelési és Sportközpont igazgatója kísérte. A Repülésirányító és Repülő-hajózó Tanszék képviseletében dr. Vas Tímea alezredes, egyetemi adjunktus, tanszékvezető, dr. Dunai Pál alezredes, egyetemi docens és Lakatos Sándor főhadnagy, gyakorlati oktató vettek részt a programon.

A vendégek részére dr. Kavas László ezredes, tanszékvezető, egyetemi docens tartott átfogó tájékoztatást a Szolnokon zajló egyetemi képzésről, majd a találkozó szakmai megbeszéléssel folytatódott a hazai képzésben érintett szakemberek részvételével. Szó esett a pilótaképzés keretében zajló speciális földi felkészítés oktatási rendszerének felépítéséről és a hallgatókkal szemben támasztott tantárgyi követelményekről, majd ezt követően a cseh partnerek számos kérdést tettek a kar szakembereinek, többségében a gyakorlati követelmények témájában. Elismeréssel nyilatkoztak a Szolnokon folyó képzésről, kiemelve a hajózók speciális földi felkészítésének jelentőségét a sikeres pilótaképzésben.

A megbeszélés a cseh Védelmi Egyetemen zajló pilótaképzés rendszerének, technikai feltételeinek és a képzés követelményeinek ismertetésével folytatódott, majd dr. Dunai Pál alezredes vezetésével megtekintették a Szolnokon zajló speciális földi felkészítés oktatási bázisát.

A találkozó végén a vendég kollégák kifejezték azon reményeiket, hogy a szakmailag sikeres látogatás egy gyümölcsöző együttműködés első állomása lehet.