Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szülői értekezlet a Zsoldos Ferenc Középiskolában

Szöveg: Sipos Katalin |  2011. szeptember 30. 11:50

A KatonaSuli programban érintett osztályokban tanuló diákok szülei számára tartott összevont szülői értekezletet  Szabó István őrnagy és Kállai Ernő őrnagy a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred két főtisztje szeptember 23-án a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában.

A Kurca-parti városban három éve indult a KatonaSuli program. Jelenleg három évfolyamon közel ötven tanuló érintett a képzésben. Az iskola diákjait az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred aktív katonái oktatják. A diákok fizikumának fejlődéséhez pedig a Honvéd Rákóczi SE is a segítséget nyújt.

A szülői értekezleten a műszaki ezred katonái a kilencedik évfolyamon tanulók szülei számára tájékoztatást nyújtottak a négyéves képzés felépítéséről, a tantárgyról és a követelményrendszerről. Szó esett arról is, hogy az önvédelem-oktatás első évében nagyobb hangsúlyt kap az erőnléti fejlesztés. Mindez megalapozza azt, hogy a további három évfolyamon az önvédelmi technikákat minél pontosabban és hatékonyabban alkalmazhassák. A tájékoztatón elhangzott: a tizedik osztályban kerül sor a szakmai képzés megalapozására is, mégpedig egy pályaorientációs tantárggyal. Az utolsó két évben pedig a katonai alapismeretek órák már komoly szakmai képzést jelentenek a diákok számára.

A főtisztek a tizedikes és tizenegyedikes szülőkkel a tavalyi tanév tapasztalatait beszélték meg. Emellett szót váltottak az érettségi vizsgáról is. A tájékoztatót követően a szülők választ kaphattak a felmerülő kérdésekre, amelyek többsége a továbbtanulással volt kapcsolatos.

Fotó: A szerző felvétele