Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táborfalván járt a JSES parancsnoka

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László |  2021. október 7. 9:35

Martin Schelleis altábornagy, a német hadsereg Összhaderőnemi Támogató Parancsnokságának parancsnoka október 6-án a PESCO logisztikai projektje miatt tett látogatást az MH Katonai Közlekedési Központ táborfalvi részlegén.

TOT_9466

Az Európai Unió állandó strukturált együttműködése (Permanent Structured Cooperation - PESCO) a tagországok védelmi és biztonsági együttműködésének hatékonysága érdekében jött létre. Az együttműködés kiemelt feladata, hogy a tagországok katonai kapacitását és erőforrásait racionális alapokon összehangolja. Ennek egyik projektje az Európai Logisztikai Csomópontok Hálózata és Művelettámogatási Hálózat (Network of Logistic Hubs in Europe and Support to Operations), amely a készletcsoportosítások területén épít közös alapokat a tagállamok között.

TOT_9553

A projektgazda Németország képviseletében Martin Schelleis altábornagy, a német hadsereg Összhaderőnemi Támogató Parancsnokságának (Joint Support and Enabling Service - JSES) parancsnoka tett látogatást Táborfalván, ahol a projekt magyar szegmenséről tájékozódott. Az altábornagy Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője kíséretében szemrevételezte az MH Katonai Közlekedési Központ táborfalvai részlegén kialakítandó PESCO logisztikai csomópontot, amely a többi tagország csomópontjaihoz hasonlón megkönnyíti a logisztikai készlet- és anyagmozgatást, illetve tárolást.

A magyar felajánlás többek között elhelyezési körleteket, irodahelyiségeket, lakókonténereket, harcanyagraktárat, valamint anyagmozgató és szállítóképességet tartalmaz. A projekt eljárásrendjei jelenleg fejlesztés alatt állnak, a teljes műveleti készenlétet 2024-re tervezik.

Címkéklogisztika