Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tábori kihelyezési hetek” Szentesen

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2022. május 5. 11:29

Az idei évre tervezetten nyolc alkalommal ismétlődő „Tábori kihelyezési hetek” elnevezésű kiképzési foglalkozásokat szervez az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. Első alkalommal a kiképzést a szentesi katonák április 27. és május 3. között hajtották végre az alakulat hékédi gyakorlóterén.

Szentes (21)

A kiképzés célja, hogy az alakulat katonái a nap 24 órájában tábori körülmények között begyakorolják, felfrissítsék az alaprendeltetésből és egyéb nem szorosan műszaki szakfeladatokból adódó tevékenységeik ellátását.

Az egy hétig tartó kiképzés első napján a hídépítő zászlóalj és a vezető szervek kijelölt állománya megkezdték a katonai táboruk kiépítését és annak üzemeltetését. A foglalkozásokon elmélyítették a már meglévő tudásukat térképészeti, műszaki, általános harcászat, vegyivédelmi, híradó, nem háborús műveletek és egészségügyi kiképzés területein.

Ezzel egyidőben a résztvevő alegységek gyakorolták a harctámogató-kiszolgáló feladatok megszervezését és kivitelezését. A gyakorlati hetek kiváló lehetőséget nyújtanak az ezred különböző alegységeinek összekovácsolására a valósághoz közeli, realisztikus helyzetek kialakításával.