Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési héten bizonyítottak

Szöveg: Opoczki Bettina főhadnagy | Fotó: Opoczki Bettina főhadnagy, Nyerges Tamás százados, Herczeg Zoltán főtörzsőrmester |  2023. május 4. 8:18

Komplex, tartalmas hetet tudhat maga mögött az a 142 katona, aki április végén teljesítette az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál a második tábori kihelyezési hetet. A foglalkozások egy részét megtekintette Fekete Tamás ezredes, dandárparancsnok-helyettes, valamint Berek Zsolt főtörzszászlós, az MH Légierő Parancsnokság vezénylőzászlósa is.

tkh11

A tábori kihelyezési hét célja az volt, hogy az állomány különböző foglalkozásokkal a már meglévő katonai ismereteit még magasabb szintre emelje. Az első napon munka-, tűz- és környezetvédelmi rendszabályok ismertetésére, a tábor kiépítésére, az őrzés-védelem megszervezésére, valamint híradó alapismeretek és rádióforgalmazás elsajátítására helyeződött a hangsúly.

A hét további részében a közös futásokra, az általános harcászatra, az ellenőrző-áteresztő pont létesítésére és működtetésére, az ABV védelemre, valamint egészségügyi és C-IED alapismeretek elmélyítésére fordítottak nagyobb figyelmet a kiképzők. A tíz kilométeres, járőr típusú menetgyakorlat során kis-, illetve nagyerejű ellenség leküzdésében, elszakadás végrehajtásában, tereptájékozódásban, rombolt terepszakasz leküzdésében, C-IED gyors reagálásában is bizonyították jártasságukat a honvédek.

A tábori kihelyezési hét zárásaként a résztvevők sikeres éleslövészetet hajtottak végre.