Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az elmúlt évben végzett munkát is értékelték a BEOSZ küldöttgyűlésén

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. május 4. 7:04

Az elmúlt évben elvégzett munkáról, szervezeti és pénzügyi kérdésekről, valamint az elkövetkezendő időszak feladatait is szó esett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) küldöttgyűlésén május 3-án, szerdán, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dísztermében.

BEOSZ Küldöttgyűlés KLAC3142

Megnyitójában Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke kiemelte: a koronavírus-világjárvány következtében ugyan visszaesett a szövetség lendülete, de idén az a cél, hogy újult erővel lássák el feladataikat. Azonban a pandémiás évekhez hasonlóan most sincsenek egyszerű helyzetben, hiszen az energiaválság okozta háborús infláció sok gondot és pluszköltséget jelent – fogalmazott az altábornagy, hozzátéve: mindezek ellenére tavaly sikerült minden kitűzött feladatot elvégezniük.

„Sikerült a meghatározó szövetségi rendezvényünk szinte mindegyikét végrehajtanunk, így több száz fő részvételével a második alkalommal megrendezett Kisbajtársak találkozóját a 3. Katonadal és Kórusfesztivált, valamint a 30. Katonanemzedéki Találkozót” – mondta Hazuga Károly.

BEOSZ Küldöttgyűlés KLAC3212

Ezt követően a küldöttgyűlés résztvevői tájékoztatót kaptak a BEOSZ múlt évi tevékenységéről, pénzügyi helyzetéről, valamint összegezték a Felügyelő Bizottság munkáját. A rendezvény második felében Hazuga Károly beszámolt a szövetség idei feladatairól.

A gyűlésen szó esett arról is, hogy négy szervezet kérte felvételét a szövetségbe, így az Abasári Honvéd Baráti Kör Egyesülettel, a Radaros Katonák Baráti Körével, a Rétsági Árpád Egyesülettel, valamint a Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesülettel bővült a BEOSZ létszáma.

A küldöttgyűlés elismerések átadásával ért véget. A rendezvényen – mások mellett – jelen volt Beluzsár Tamás a Honvéd Vezérkar Társadalmi és Életpálya Fejlesztési Főnökség főnöke, valamint a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály vezetőjének képviseletében Lipka Violetta alezredes.